ROŚLINY STRĄCZKOWE
Ostatnio przeglądane
Czego szukaja nasi klienic?
Więcej informacji
Szczegóły produktu
Opis: fasola adzuki o charakterystycznie słodkim, orzechowym smaku.
Skład: fasola adzuki* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).
Zastosowanie: jako dodatek do zup, ryżu, past i pasztetów. Znana jako doskonały zamiennik mięsa.
Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez kilka godzin. Następnie gotować od 40 min do 1 godz., w tej samej, nieosolonej wodzie, solić dopiero pod koniec gotowania.
Wartość odżywcza |
w 100g |
Wartość energetyczna |
1377 kJ 329 kcal |
Białko |
19,9 g |
Węglowodany |
50,2 g |
Tłuszcz |
0,53 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu..
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, soi, sezamu, orzeszków ziemnych i innych orzechów ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Opinie
8 innych produktów w tej kategorii: