ROŚLINY STRĄCZKOWE
Ostatnio przeglądane
Czego szukaja nasi klienic?
Nowy
Data dostępności:
Więcej informacji
Opis: fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli.
Skład: fasola mung* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).
Zastosowanie: jako dodatek do zup, sosów, kotletów lub w postaci kiełków np. do sałatek.
Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez kilka godzin. Następnie gotować w tej samej, nieosolonej wodzie, do miękkości. Solić dopiero pod koniec gotowania.
Wartość odżywcza |
w 100g |
Wartość energetyczna |
1453 kJ 347 kcal |
Białko |
23,8 g |
Węglowodany |
46,3 g |
Tłuszcz |
1,15 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, soi, sezamu, orzeszków ziemnych i innych orzechów ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Opinie
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
8 innych produktów w tej kategorii: