MIÓD MANUKA 10+ ,MGO 263, 250G

Nowy

Wysyłka już od 15zł

Więcej informacji

MIÓD MANUKA UMF® 10+ (MG 263+) 250G HAPPY VALLEY

Miód z krzewu Manuka Happy Valley UMF® jest w 100% czystym, niezależnie testowanym w akredytowanych laboratoriach produktem. Zawiera wysoki poziom wyjątkowych dla organizmu człowieka, naturalnych składników aktywnych. Produkt w 100% pochodzi z Nowej Zelandii i jest pakowany wyłącznie w miejscu wytwarzania.

Happy Valley jest dumnym członkiem niezależnego stowarzyszenia UMFHA, nadającego certyfikat UMF®. Organizacja UMFHA klasyfikuje aktywność biologiczną miodów Manuka, a certyfikat stosowany jest przez większość producentów w Nowej Zelandii. Jest to najdokładniejsze określenie jakości Manuka. Certyfikację UMF® determinują wyniki badań czterech kluczowych składników: leptosperin, MGO Methylglyoxalu (MG), DHA (Dihydroxyacetone), HMF (Hydroxymethylfurfural).

Żeby uzyskać certyfikat UMF® należy poddać produkt badaniom, a także spełnić rygorystyczne normy jakościowe.

Certyfikat UMF® 10+ naszego miodu odpowiada poziomowi 263+ jednostek Methylglyoxalu (MG).

Happy Valley Logo

Happy Valley to jeden z najstarszych producentów oryginalnych nowozelandzkich miodów Manuka. Ponad 40 letnie doświadczenie gwarantuje wysoką jakość miodu oraz jego najlepsze, naturalne właściwości. Każda kropla miodu jest zbierana i zamykana w słoiku wyłącznie na terenie Nowej Zelandii.

Happy Valley to firma rodzinna, założona w roku 1975 przez Bena Rawnsleya i jego żonę Dot, a którą po dzień dzisiejszy prowadzą dwie rodziny: Lipcombe's i Harvey's.

Sprawdź poziom składników aktywnych w Twoim słoiku Happy Valley

Oferujemy wyjątkową możliwość sprawdzenia na stronie internetowej poziomów dobroczynnych składników odpowiadających za właściwości miodu. Po wpisaniu numeru partii na stronie internetowej www.happyvalley.pl mogą Państwo potwierdzić ilość substancji:

  • Leptosperin,
  • DHA (Dihydroxyacetone),
  • MG (Methylglyoxal),

oraz określić poziomu Hydroxymethylfurfuralu (HMF), którego prawidłowy poziom świadczy o tym, że miód nie był zbytnio podgrzewany.
Po wpisaniu numeru partii na stronie internetowej można zobaczyć certyfikowane wyniki badań laboratoryjnych UMF® dotyczące Twojego słoika.

Znaczenie parametrów miodów:

  • DHA – substancja określająca wiek miodu, z której pod wpływem różnych procesów powstaje methylglyoxal,
  • MG – poziom methylgloaxalu o właściwościach antybakteryjnych,
  • Leptosperin – składnik występujący wyłącznie w miodach pochodzących z nektaru z krzewu Manuka,
  • HMF – czyli ilość produktu powstałego w procesie rozpadu fruktozy obecnej w miodach pod wpływem temperatury (wynik powyżej 40 mg/kg świadczy o tym, że miód został przegrzany lub nieuczciwy przedsiębiorca podgrzał go w celu sztucznego podniesienia poziomu MG).

Składniki:

100% miód Manuka.

Wartość odżywcza (w 100g):

  • Wartość energetyczna - 1340 kJ/320 kcal (16% RWS*),
  • Tłuszcz - 0g (0% RWS),
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0g (0% RWS),
  • Węglowodany - 79,6g (30,5% RWS),
  • w tym cukry - 781g (87% RWS),
  • Białko - 0,4g (0,8% RWS),
  • Sól - 0,012mg (0,2% RWS).

*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia.

Sposób użycia:

Zaleca się spożywać miód Manuka rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem.
Nie należy rozpuszczać miodu we wrzącej wodzie.

Zawartość netto:

250g

Kraj pochodzenia i konfekcjonowania:

Nowa Zelandia

Producent:

Happy Valley
500 GT South Rd, Rosehill 2113
Auckland, New Zealand

Wyłączny dystrybutor w Polsce:

Proness - MyVita
ul. Nowodworska 17
59-220 Legnica

Środki ostrożności:

Nie należy podawać produktu dzieciom poniżej 1 roku życia oraz osobom uczulonym na pyłki kwiatowe i produkty pochodzenia pszczelego.
Miód Manuka należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Opinie

Napisz opinię

MIÓD MANUKA 10+ ,MGO 263, 250G

MIÓD MANUKA 10+ ,MGO 263, 250G

Napisz opinię

9 innych produktów w tej kategorii: