Oleje

Najczęściej kupowane

Ostatnio przeglądane

Olej migdałowy 100 ml tłoczony na zimno nieoczyszczony

Nowy

Wysyłka już od 15zł

28,00 zł

Więcej informacji

Olej z migdałów jest koloru jasno żółtego.

Migdał zawiera : 65-70% kwasu oleinowego , 24-26% kwasu linolowego, 3-5 % kwasu palmitynowego , 20 % białka oraz potas, wapń, żelazo, fosfor, magnez oraz witaminy E,PP i z grupy B.

Olej z migdałów używa się głównie do produkcji marcepanu.

Ponadto znajduje zastosowanie jako dodatek do różnych potraw, a w szczególności do mięsa drobiowego, ryb.Doskonale komponuje się z sałatkami oraz deserami.

W kosmetyce olej ten zalicza się do najbardziej ekskluzywnych. Dodawany jest do balsamów, szamponów, odżywek i kremów.

Stosowany zewnętrznie wykazuje działanie: nawilżające, odżywcze, wygładzający zmarszczki. Uelastycznia skórę, a tym samym przyczynia się do zapobiegania powstawaniu rozstępów. Warto zauważyć iż wmasowany bezpośrednio w skórę wchłania się szybko i pozostawia miły zapach.

Opinie

Napisz opinię

Olej migdałowy 100 ml tłoczony na zimno nieoczyszczony

Olej migdałowy 100 ml tłoczony na zimno nieoczyszczony

Napisz opinię

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 innych produktów w tej kategorii: