|
MASZ (0) PRODUKTÓW W KOSZYKU
SUMA: 0.00 PLN ZAMAWIAM

Sklep Ekologiczny poleca:

olej cedrowy, olej lniany, olej z pestek dyni, olej kokosowy, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, czystek herbata, miód manuka, sok z aronii, sok z czarnego bzu, sok z noni, cukier brzozowy, olej arganowy, stevia

Olej z wiesiołka 100 ml tłoczony na zimno nieoczyszczony

Produkt dostępny
Ilość sztuk:
Wysyłka:
PRZESYŁKA KURIERSKA GLS (pobranie) - 19.00 PLN
PRZESYŁKA KURIERSKA GLS (przedpłata) - 15.00 PLN
Odbiór osobisty - 0.00 PLN
CENA: 23.50 PLN

Olej ten tłoczony jest z nasion wiesiołka dwuletniego. W swym składzie zawiera kwas tłuszczowy: linolowy oraz kwas gamma-linolenowy, dzięki czemu zawdzięczamy mu dobroczynny wpływ na poprawę naszego zdrowia. Kwas ten jest niezbędny w procesach przemiany materii. Niestety w pewnych przypadkach, np.: cukrzyca, niedobór selenu, choroba alkoholowa, w organizmie jest go za mało.

Olej z wiesiołka jest bogatym źródłem kwasu GLA, zawiera go około 9 % i ponadto około 70 % kwasu linolowego. Należy również wspomnieć iż kwas GLA bierze udział w syntezie pewnych prostoglandyn, np. PGE1, które jak wiadomo ze źródeł medycznych: m.in .obniżają ciśnienie krwi, wzmacniają system odpornościowy, wykazują działanie przeciw zapalne. Kwas gamma-linolenowy     (GLA) wykazuje działanie przeciw miażdżycowe, wpływa na obniżenie „ złego” cholesterolu we krwi, zmniejsza natężenie stanów zapalnych w organizmie, łagodzi zespół napięcia przedmiesiączkowego oraz towarzyszącą temu bolesność piersi.

Spożywając olej wiesiołkowy zapobiegamy wypadaniu włosów, wzmacniamy odporność naszego organizmu. Jak dowiedziono naukowo, od 9 do 11 godz. po spożyciu oleju wiesiołkowego przez kobietę karmiącą, w jej mleku stwierdzono zwiększoną ilość kwasu gamma-linolenowego oraz kwasu DGLA, co w rozwoju małego dziecka są niezwykle istotne i ważne.

Spożywając olej wiesiołkowy redukuje się ilość wydzielanego łoju i zaskórników na skórze.

Efekty działania omawianego oleju widoczne są po dłuższym jego stosowaniu i określonej dawce ( jak mówi dr inż. Różański) co najmniej 1,5 g dziennie.

W kosmetyce olej ten jest również naturalnym składnikiem dodawanym do kremów w celu poprawienia elastyczności skóry. Można stosować go również bezpośrednio na skórę.


Podobne Produkty
Sklep Ekologiczny EkoFlos
ul. Pszczyńska 3 | 43-190 Mikołów
kom.:533 122 155
tel.: 32 226 30 53 | sklep@ekoflos.pl
Informacje
Regulamin
Polityka prywatności
O sklepie
Zwroty i reklamacje
Płatność i dostawa
Pomoc
Kontakt
Mapa sklepu

Copyright © 2013 Sklep Ekologiczny Ekoflos, All Rights Reserved

DESIGNED BY: